ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tájékoztatás
2013-11-26

 

 
Tájékoztatás
 
 
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Zala megyében Nagykanizsán a Vakok Állami Intézete látássérült személyek részére elemi rehabilitációs szolgáltatást működtet. 
 
Az elemi rehabilitáció egyik fő célja, hogy a látássérült személy a látássérüléséhez mérten a legjobb életminőséget érhesse el.
 
A rehabilitációs folyamat során a látássérültek az alábbi területeken kaphatnak segítséget:
  • Közlekedésben (fehér bottal való közlekedés elsajátítása, útvonalak betanulása, épületek feltérképezése vagy különböző olyan optikai eszközök használatának elsajátítása, amelyek segítik a közlekedést és tájékozódást). 
  • Speciális kommunikáció (speciális informatika és tapintható írások elsajátítása).
  • Mindennapi életvezetésben tanulhatnak speciális technikákat (például főzés, vasalás, mosás, öltözködés technikái látássérülés esetén).
  • Optikai rehabilitáció (olyan optikai eszközök használatának elsajátítása, amelyek megkönnyíthetik az olvasást, írást vagy egyéb házi munka ellátását, ilyen eszközök például digitális és kézi nagyítók, olvasó TV-k, távcsövek).
 
A szolgáltatásokat a megyei irodában és otthontanítás formájában is igénybe lehet venni. A rehabilitációs munka egyéni formában folyik, a látássérült személy igényeihez és szükségleteihez igazodva.
 
A szolgáltatás ingyenes!
             
Előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon:
 
 
Peszleg Katalin
 
06-20-461-1071

Vakok Állami Intézete
1146 Budapest, Hermina út 21.
Telefon: +36 (1) 383-25-89,
E-mail: titkarsag@vakokintezete.hu
Honlap: www.vakokintezete.hu