ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

VÁROS NAPJA FORGALMIREND-VÁLTOZÁS!!!
2014-04-16

VÁROS NAPJA FORGALMIREND-VÁLTOZÁS!!!

 

A 2014. évi Város Napi programok miatt az alábbi útlezárások, forgalomkorlátozások és forgalmirend-változások várhatók az Erzsébet tér és környékén:

PARKOLÁSI TILALOM LESZ ÉRVÉNYBEN

 • április 24. (csütörtök) 15:00 – április 27. (vasárnap) 12:00-ig az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között.
 • április 24. (csütörtök) 18:00 – április 27. (vasárnap) 06:00-ig az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és a Magyar utca között (Polgármesteri Hivatal és a Bolyai Ált. Iskola előtt), valamint az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgonyi út és a Magyar út között.
 • április 25. (péntek) 20:00 – április 26. (szombat) 11:30-ig a Deák téren, valamint a Széchenyi tér É-i oldalán (Felsőtemplom oldalsó bejárata mellett).
 • április 25. (péntek) 08:00 – április 25. (péntek) 16:00-ig a városközpontban a fizetőparkolók ingyenesen vehetők igénybe!

ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

 • április 24. (csütörtök) 18:00 – április 27. (vasárnap) 05:00-ig
  • az Erzsébet tér keleti útszakaszán a Fő út és a Rozgonyi út között,
  • az Erzsébet tér déli útszakaszán az Ady út és a Zárda utca között a Fő úton (A Fő út forgalma az Ady utcába terelve a keresztesődésnél; a Zárda utca forgalma terelésre kerül a Király út felé a Fő út kereszteződésénél; a Király út felöli forgalom terelése a Sabján Gy. utcába a kereszteződésnél).
  • az Erzsébet tér nyugati útszakaszán a Fő út és az Arany J. út között (Polgármesteri Hivatal – Bolyai Ált. Iskola előtt),
  • az Erzsébet tér északi oldalán a Rozgony út és a Magyar út között,
  • a Vásár utcán a Báthory utca Erzsébet tér között (forgalom terelése a Báthory utca felé). Az útlezárások területére a fenti időpontok alatt csak a lakók, a vásárosok - vendéglátósok, a fellépők és a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

FORGALMIREND VÁLTOZÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

 • április 24. (csütörtök) 18:00 – április 27. (vasárnap) 05:00-ig a Kinizsi utca forgalmi iránya megváltozik. Az utcában az egyirányú forgalom megfordul a Rozgonyi utca és az Arany J. utca közötti viszonylaton. Az Arany J. utcában jobbra fordulási tilalom lép érvénybe a Kinizsi utca felé, valamint a Kinizsi utca nyugati oldalán megállási tilalom a Rozgonyi utca felöl 50 m-en.

IDEIGLENES ÉS SZAKASZOS ÚTLEZÁRÁS LESZ ÉRVÉNYBEN

 • április 26. (szombat) 10:00 – 10:30 az Erzsébet tér – Fő út – Huszti tér – Petőfi utca – régi 7-es útvonalon Galambokon át Zalakarosig tartó futóverseny miatt szakaszosan.
 • április 26. (szombat) 10:00 – 11:00-ig az ünnepi felvonulás és zászlófelvonás idejére a Balatoni út irányába az Erzsébet tér – Fő út (Deák tér északi oldal) szakasza, valamint a Csengery út a Fő út és a Zrínyi utca közötti szakasza, valamint az Erzsébet tér irányába a Huszti tér – Fő út – Erzsébet tér szakasza (kivétel a Huszti tér irányából  a belváros irányába közlekedő menetrend szerinti autóbusz járatok, visszairányban a Király körforgalom - Zrínyi út - Széchenyi körforgalom - Felsőtemplom - Fő út terelőúton közlekednek az autóbuszok a Deák tér megállóhely kihagyásával). A Széchenyi tér – Fő út közötti szakasz (a Deák tér keleti oldal a Felsőtemplom előtti része) a huszárok elvonulási idejére lezárásra kerül.

BUSZFORGALOM VÁLTOZÁSA

Értesítjük T. Utazóközönséget, hogy a Város Napi rendezvények miatt

 • április 24. (csütörtök) 18:00 – április 27 (vasárnap) 05:00-ig
  • lezárásra kerül az Erzsébet tér déli útszakaszán az Ady út és a Zárda utca közötti szakasza. A Dél Zalai autóbusz megállót ezen idő alatt a járatok nem érintik, a Dél-Zalai Áruház elnevezésű buszmegállópár áthelyezésre kerül a Zrínyi utcába, az E.on székház elé.
  • lezárásra kerül az Erzsébet tér északi oldala a Rozgonyi út és a Magyar út között. A lezárás ideje alatt a 8-as és a 8 Y-os jelzésű helyi járatok Napraforgó tér - Miklósfa viszonylatban módosított útvonalon közlekednek. Nem érintik a Királyi Pál út sarok, Vörösmarty út sarok és a Rozgonyi utca sarokmegállóhelyeket. A megállóhelyek, ahol a járatokat igénybe vehetik: Kenyérgyár, Magyar út 60., Kalmár utca, Zrínyi utcai ideiglenes megálló.

A lezárások és forgalomkorlátozások miatti esetleges kellemetlenségekért kérjük megértésüket és türelmüket.

 

                                                                                                                             Kanizsa Turizmusáért Egyesület