ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Főzőverseny kiírás
2014-08-18

 

 

Elérkezett a 11. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál.
 
Valószínűleg sokunknak a szívéhez nőtt ez a rendezvény, amely az elmúlt évek során Nyugat-Dunántúl egyik legrangosabb eseményévé vált. Ezt a programot szeretnénk emlékezetessé tenni.
Minden érdeklődőt invitálunk, hogy jöjjön el városunkba, ismerje meg minél jobban kulturális és gasztronómiai értékeinket.
A fesztivál egyik fontos részét képezi a meghirdetett főzőverseny, melynek megszervezését és lebonyolítását ez alkalommal a Kanizsa Turizmusáért Egyesület nyerte el. Célunk a dödölle és más tájjellegű ételek népszerűsítése, Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
A 11. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál helyszíne Nagykanizsán, a város szívében elhelyezkedő Erzsébet tér és környéke lesz.
A főzőverseny időpontja: 2014. szeptember 13.(szombat) 11-16 óra között
Színhelye: Erzsébet tér
 
Versenyt hirdetünk az alábbi kategóriákban:
„D” kategória: Dödöllekészítés
„T” kategória: Tájjellegű ételek készítése
 
A főzőverseny zsűrizési és értékelési rendszere a következőképpen fog történni:
A verseny végén a „D” és „T” kategóriát összegzi a zsűri, és az előre meghatározott pontrendszer alapján arany, ezüst és bronz fokozattal, illetve oklevéllel díjazza.
Természetesen, aki nem éri el a legalacsonyabb pontszámot, az csak oklevélben részesülhet. Általában a versenyeken az a tapasztalat, hogy a versenyzők jó része teljesíti a minimum szintet, ezáltal valamelyik fokozatot el is nyeri.
A csapatoknak fedett sátrat és támogatói felajánlásból a dödölléhez való burgonya mennyiségét biztosítunk.
A csapatoknak saját maguknak kell biztosítaniuk a gázpalackot, illetve érvényes tűzoltó készüléket!
 Áramot, nem áll módunkban biztosítani!
Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetők, de szeretnénk, ha minél többen a helyszínen készítenék el vagy fejeznék be az ételeket.
3 fős csapatok jelentkezhetnek, a díjazáskor is ezt a létszámot vesszük figyelembe.
Nevezéskor kérjük elküldeni az elkészítendő ételek pontos leírását receptek formájában, 5 fő részére, anyaghányaddal együtt.
Főző- és sütőedényekről, alapanyagokról, tálalóedényekről, dekorációról, az ételek elfogyasztására alkalmas ülőhelyekről (asztalok, padok) a résztvevőknek kell gondoskodniuk!
Vízvételi lehetőségre van mód. Az egészségügyi előírásoknak megfelelően fejkendő vagy sapka viselése verseny alatt kötelező.
Kérjük, hogy szép, esztétikus környezetet alakítsanak ki sátraikban, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát!
A versenyen való részvétel feltétele, ha a versenyzők elfogadják a versenykiírás feltételeit és a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva visszajuttatják a szervezőkhöz az „élelmiszerbiztonsági garancia lap” aláírásával együtt.
 
Nevezési határidő: 2014. szeptember 5. (péntek)
 
A nevezéseket a Tourinform nagykanizsai irodájában (8800 Nagykanizsa, Csengery út 1-3.) személyesen adhatják le.
Levélben a Kanizsa Turizmusáért Egyesület (8800 Nagykanizsa, Városkapu 4/D) címére küldhetik el.
A verseny napján 6.30-9.00 óráig kell a helyszínen megjelenni és a rendezőknél jelentkezni, akik további információkkal látják el a versenyzőket. (9 óra után már nem lehet gépjárművel megközelíteni a főzőverseny színhelyét.)
A zsűri 10 órakor részletes tájékoztatást nyújt a versenyzőknek a zsűrizés menetéről. Nagyon fontos, hogy ekkor minden csapatból 1-1 fő megjelenjen a zsűri-sátornál!
A főzőverseny ünnepélyes megnyitójára 11:00 órakor kerül sor.
Az értékelés 11.30 órától kezdődik a dödöllékkel, majd a főételekkel és a desszertekkel folytatódik.  A főzőverseny várhatóan 16.00 órakor fejeződik be.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre terveink szerint 16.00 - 16.30 órakor kerül sor a színpadon.
A zsűri neves hazai szakemberekből áll, akik – a versenykiírásnak megfelelően –  pontrendszerben értékelnek.  Folytatódik a mozgó zsűrizés, amely szerint a verseny egész ideje alatt 2 zsűritag a versenyzők között tevékenykedik. Ily módon is szeretnénk közvetlenebbé tenni a zsűri és a versenyzők kapcsolatát.
A zsűri döntése megfellebbezhetetlen.
A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk.
 
DÍJAZÁSOK
Pontrendszer alapján a csapatoknak arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelet, illetve a helyezésnek megfelelő díjakat adunk át.
A helyezést el nem érő csapatok oklevélben részesülnek.
A „D” és „T” kategóriákban az a csapat nyeri meg a versenyt, amelyik a legmagasabb pontszámot éri el. Az ő jutalmuk egy-egy szép serleg lesz, az abszolút győztes csapat egy további serleget vihet majd haza.
Idén is meghirdetjük a „Legszebb főzőhelyért járó ” díjat, melynek nyertese egy szép serleget kap jutalmul.
Ezen kívül a verseny támogatói egyéb ajándékokat ajánlottak fel, melyeket szintén kiosztunk a díjazottak között.