A World Walking Day, vagyis a világ gyaloglónapja a Rio de Janeiró-i Földkonferenciához kapcsolódva indult útjára 1992. június 7-én. Magyarországon elõször 1999-ben rendeztek ilyen napot október elsõ hetében. A program célja, hogy idõsek és fiatalok jó levegõn, néhány km-es gyaloglással tegyenek lépést egészségük megõrzése érdekében, s szokjanak hozzá e nem megerõltetõ testmozgáshoz.         

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata és Idõsügyi Tanácsa nevében – az elmúlt évek kedvezõ fogadtatása alapján is – felhívást teszek közzé Nagykanizsa város lakossága, az oktatási intézmények, egyéb közösségek felé, hogy csatlakozzanak a Gyalogló Világnapi rendezvényünkhöz, és minél többen vegyenek részt a 2018. október 3-án (szerdán) sorra kerülõ „6 km az egészségért” gyalogtúrán.

          8.00 órától Gyülekezés az Erzsébet téren

8.30 óra: Polgármesteri köszöntõ

8.35 Részvételi kuponok kiosztása

          8.45 óra: Indulás az Erzsébet térrõl

         Útvonal: Erzsébet tér - Rozgonyi utca - Eötvös tér - Teleki utca - Kaposvári út - Csónakázó tó

        10.00 óra „Levezetõ” torna mindenkinek az önkormányzati vendégháznál, ahol a gyalogtúrán részvevõket forró teával és zsíros, lekváros kenyérrel várjuk.

          10.30 óra: Ajándéksorsolás

          11.00-13:00 a kilátó megtekintése a Zalaerdõ Zrt. támogatásának köszönhetõen ingyenes

     Kérjük a csatlakozni kívánó iskolákat, osztályközösségeket, idõsügyi klubokat, cégeket, egyéb kollektívákat, hogy ezen szándékukat a várható létszám megjelölésével 2018. október 1. (hétfõ) napjáig szíveskedjenek jelezni dr.Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó felé a 06 20 8492309 telefonon vagy a szabados.gyula@nagykanizsa.hu email címen.

 

         Mindazon közösségek vezetõi részére, akik legalább 20 fõvel vesznek részt az eseményen, az önkormányzat egy feliratos pólót ajándékoz.