Tisztelt Nagykanizsai Polgárok!

Nagykanizsán jelenleg nem tudunk koronavírussal fertõzött személyrõl, de a vírusveszély miatt az Operatív Törzs ajánlása nyomán a megelõzésre tekintettel és egyeztetve a közgyûlés tagjaival sajnos a városi március 15-i szervezett ünnepi programokat le kell mondanunk.
Számos környezõ nagyvároshoz hasonlóan tehát ünnepi tömegrendezvényeinket mi sem tartjuk meg.

Mindez érinti a város által vagy közremûködésben szervezett rendezvényeket: a március 13-i Felsõvárosi Templomban tartandó Nagykanizsa Város Vegyeskarának koncertjét, a Deák téri szervezett programokat, a március 15-i hivatalos programokat (ünnepélyes zászlófelvonás, koszorúzás, emlékmûsor a Medgyaszay Házban, Fessünk Huszárt! kézmûves foglalkozás, Kossuth téri koszorúzás, Fõhajtás a Városi Köztemetõ honvéd sírjainál, fáklyás emlékezõ séta).
Egyúttal tisztelettel kérem civil szervezeteink, intézményeink vezetõit, az aktuális vírusveszélyre tekintettel mérlegeljék nagyobb létszámú rendezvényeik lebonyolítását.

Büszke vagyok arra, hogy Nagykanizsán jelentõs hagyománya van az ünnepi emlékezéseknek, múltunk elõtt való közös tisztelgésnek. Nagy öröm volt számomra látni az elõzõ években is a sok családot, a rengeteg kanizsai emlékezõ polgárt, akik megtisztelték a városi rendezvényeket jelenlétükkel. Bízom abban, hogy döntésünket megértik, és a jövõben újra együtt tiszteleghetünk múltunk nagyjai elõtt.

Tisztelettel:
Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere