Tisztelt Kanizsaiak!

A mai nap folyamán egyeztetést folytattam Lakner Istvánnal, a Volánbusz Zrt. nagykanizsai üzemvezetõjével.
Tapasztalataink szerint ugyanis a veszélyhelyzet kihirdetésével és az ahhoz kapcsolódó intézkedések bevezetésével jelentõsen csökkent a helyi közösségi közlekedést igénybe vevõ utasok száma. Ez alapján azzal a kéréssel fordultam a Volánbusz Zrt-hez, hogy a menetrend szerint közlekedõ helyi autóbuszjáratokat a tanszüneti menetrendhez igazítva változtassák meg.

Üzemvezetõ úr az alábbiakról tájékoztatott.
2020. március 25-én szerdán üzemkezdettõl tanszüneti menetrend lép érvénybe a VOLÁNBUSZ Zrt. által közlekedtetett országos, regionális és elõvárosi autóbuszjáraton, illetve a városok menetrend szerint közlekedõ helyi autóbuszjáratain is.
A mai naptól kezdve elrendelésre került az autóbuszvezetõk általi jegykiadás megszüntetése, jegyeket elõvételi pénztárnál és viszonteladóknál lehet beszerezni.

A Volánbusz lehetõséget biztosít applikációban történõ jegyvásárlásra, amely során a jegy bárhol, bármikor, akár közvetlenül a járat indulása elõtt is megvásárolható. A mobiljegy használatához az utasnak iOS vagy Android operációs rendszerû mobiltelefonjára le kell tölteni a közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát.
A jegyvásárlás során az utasoknak meg kell adnia az utazáshoz használni kívánt járat tervezett indulási idõpontját. Az alkalmazások elérhetõk a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján. Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volánbusz szakemberei nagy erõkkel dolgoznak a mobil applikáció fejlesztésén annak érdekében, hogy legkésõbb a hónap végéig bérletvásárlási lehetõséggel is bõvüljön az alkalmazás.

A járványügyi helyzethez kapcsolódó óvintézkedések kapcsán kérik az utasokat, hogy a busz hátsó ajtaján szálljanak fel.
A buszok szakszerû fertõtlenítõ takarítása folyamatosan kiemelt feladat.
Az országos veszélyhelyzettel összefüggõ, a társaság autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintõ változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon lehet tájékozódni.
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere