Kedves Kanizsai Szülõk!

Ezúton Önökhöz szeretnék szólni. Immár két hete annak, hogy a különbözõ járványügyi intézkedések között meghoztuk azt a fájdalmas, de jelenleg nagyon is szükséges döntést, hogy lezárjuk a nagykanizsai játszótereket. Ez persze mind az Önök, a gyermekek és a lakosság fokozott védelme érdekében történt, hiszen számunkra is szomorú üresen látni ezeket a helyeket a városban. A lezárás nagyon sok helyszínen mûködik is, azonban sajnos még mindig akadnak kivételek.

Természetesen, városvezetõként mindig örömmel tölt el, hogy a Csónakázó-tó az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetõen valódi szabadidõ parkká vált, rendkívüli népszerûségnek örvend, s hogy számtalan kanizsai választja a szabadidõ eltöltésére vagy sportolásra, a gyerekek pedig imádják az itt található komplex játszóteret.
Azonban most sajnálatunkra, a járványnak köszönhetõen, nem a fesztelenségé a fõszerep. Sokkal inkább a fegyelmezettségre és a szabályok betartására, a kontaktusok minimalizálására van szükség.

A tegnap elvégzett játszótéri fertõtlenítéseket követõen a korábban kihelyezett tiltások megerõsítéseként a játszóterek területe, valamint helyenként a játszóeszközök környéke korlátozó szalagokkal is körbezárásra került, ezzel is megerõsítve a játszóterek használatára vonatkozó tiltó intézkedést.

Nehéz szívvel, de nyomatékosan ismét megkérek minden szülõt, hogy vegyék komolyan az intézkedést, és ne vigyék a gyerekeket a játszóterekre, ezek között a Csónakázó-tavi játszótérre sem!

Én is tudom, a levegõzés, a séta, az energiák leadása minden korosztálynak szükséges, így heti egy-egy alkalommal tegyük ezt meg. De mindenképpen olyan helyet válasszunk erre a célra, ahol az egy háztartásban élõk magukban lehetnek, nem kerülnek szoros kontaktusba másokkal.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere