Tisztelt Kanizsaiak!

Az elmúlt napokban-hetekben minden háztartás postaládájába került két darab egészségügyi maszk, melyek a városban élõk védelmét szolgálják. A Kínából megrendelt 50 ezer darab maszk beszerzésében nagy segítségünkre volt Horváth György kanizsai vállalkozó, akinek ezúton is nagy köszönetet mondok.

Ugyanakkor folyamatosan érkeztek hozzánk a korábban megrendelt maszk-szállítmányok a Kanizsa Rehab-tól is, melyeket – eddig mintegy 9000 darabot – elsõsorban az egészségügyben dolgozók, hatóságok és mindazok kapták, akik a jelenleg a frontvonalban küzdenek a város közellátásáért, egészségvédelméért, fertõtlenítéséért, ügyeleteiért, élelmiszer ellátásáért.

A városunkban mûködõ több mint harminc nyugdíjas klubot is megkerestük, amennyiben igénylik, biztosítunk számukra, a klubok tagjai számára is maszkokat, mivel e társadalmi csoport, a nyugdíjasok a leginkább veszélyeztetettek a járvány idõszakában.

A visszajelzések alapján számos klub már igényelte tagjai számára a maszkokat. Köztük a VOKE négy idõsügyi klubja, akikhez Kámánné Szép Terézia intézményvezetõ és a Honvéd Kaszinó három klubja, akikhez pedig Halmos Ildikó igazgató segítségével jut el az 510 darab maszk.

Ezeken felül többen is jelezték a kérésüket, és eddig 11 idõsügyi klub 706 maszkot kapott meg.

Köszönet ezúton is minden frontvonalon dolgozónak és mindenkinek, aki a hátországban teszi a dolgát, és segíti közösségünket, akár csak annyival is, hogy otthon marad.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#maradjotthon #maradjszepenotthon

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere