Tisztelt Kanizsaiak!

Az elmúlt napokban jelesre vizsgázott a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény a gyorstesztes és az országos tisztifõorvos által elrendelt kötelezõ ellenõrzésen is.

A vizsgálat célja az volt, hogy kontrollálják, bevezették-e az intézmények vezetõi azon szükséges intézkedéseket, melyek a COVID-19 fertõzésekkel, illetve esetleges járványokkal szemben segítik a felkészülést és az infekciókontrollt.

Az ellenõrzésen a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai meggyõzõdtek arról, hogy a március 9-e óta zárt intézményben megfelelõ az izolációs és a pandémiás terv, kialakítottak elkülönített szobákat a kórházból visszatérõ gondozottjaik számára, fokozott a dolgozók, ápolók beléptetési rendje és az intézmény fertõtlenítése.

Koller Jutka intézményvezetõ elmondta, hogy a járványt és az országos szigorúbb elõírások meghozatalát megelõzõen náluk már olyan intézkedések születtek, melyek az idõs lakóik és dolgozóik védelmét szolgálják.
Hiszen már bevezették a kétóránkénti fertõtlenítést, a védõmaszkok és kesztyûk kötelezõ használatát, a gondozottak és ápolók érintkezésének szabályait, a biztonságos távolságtartást, a veszélyeztetett munkatársak otthoni munkavégzését, az orvosi jelenlét mellett a folyamatos háziorvosi és kórházi kapcsolattartást, a folyósókon való fokozott ápolói jelenlétet, a napi kétszeri hõmérõzést, a fertõtlenítõ vizes belépést és a munkatársak ezirányú oktatását. Ugyanakkor lakóiknak a látogatás megtiltása okán biztosítanak telefonokat a családtagokkal való kapcsolattartáshoz.

A fegyelmezett és stabil csapat munkáját és az elõírások szigorú meglétét és betartását pedig igazolta a gondozottokon és a mûszakban dolgozókon elvégezett gyorsteszt eredménye, mely minden esetben negatív lett, vagyis jelen pillanatnyi állapot szerint nincs fertõzött beteg az intézményben.

Az ellenõrzés tehát kiváló állapotot és szabályzást talált az idõsek otthonában, és a veszélyeztetett lakók biztonsága és járvánnyal szembeni védettsége is garantált.

Köszönet az intézmény munkatársainak gondos hozzáállásáért!

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#vigyázzunkegymásra!

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere