Tisztelt Kanizsaiak!

Megnyugtató volt, amit a Kanizsai Dorottya Kórházban tett tegnapi látogatásomon tapasztaltam. Az intézményben teljes a készenlét: a szervezettség magas szintû, az egészségügyi dolgozók felkészültek, a beléptetési rendszer fegyelmezetten mûködik. Még egyszer hálásan köszönöm az orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók odaadó munkáját!

A kórház vezetése ebben a rendkívüli helyzetben gondolt gyermekes munkavállalóira is. Az intézmény lassan 1 hónapja gyermekfelügyeletet biztosít, a példaértékû szolgáltatást naponta 10-15 szülõ veszi igénybe. Nagy segítség ez a családok számára, hiszen az anyukák, apukák biztonságban tudhatják gyermeküket, miközben ellátják napi feladatukat.

A gyermekfelügyelet mûködését önkéntesként a kórház ápoló gyakornokai segítik. Köszönet jár nekik, akárcsak a Szokol Zöldségnek és a Lipóti Pékségnek, amelyek hetente több kilogrammnyi gyümölcsöt, illetve péksüteményt ajánlanak fel. Tamer Elsayed, Nagyrécsén élõ vállalkozót is megilleti a köszönet, õ tisztítószereket, papír kéztörlõt, szappant küldött. A gyerekek napi négyszeri étkezését a kórház térítésmentesen biztosítja.

A felügyelet pedagógiai irányítását Herman Magdolna minõségügyi vezetõ végzi, aki elmondta: a gyerekek mindennapjai változatosan telnek, a sok játék mellett természetesen jut idõ a tanulásra is. Szerveztek matekversenyt az elsõsöknek, tematikus foglalkozásokon készültek a Föld napjára, gyakorolták az olvasást, rajzoltak, színeztek és diafilmet is néztek már.

Minden elismerésem a gyerekekkel foglalkozó kórházi dolgozóknak, akik – a szülõk visszajelzései alapján – példát mutatnak kreativitásukkal, szeretetükkel, pedagógiai érzékükkel és lelkiismeretesen foglalkoznak a gyerekekkel.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#vigyázzunkegymásra

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere