Tisztelt Kanizsaiak!

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében tett korlátozások miatt sok kistermelõ, élelmiszer-elõállító megélhetése került veszélybe. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint a termelõi piacok szinte egytõl egyig bezártak Zala megyében, bár a napi élelmiszerpiac Nagykanizsán nyitva tart. A háztól való értékesítés személyes találkozási alkalmakat és készpénzforgalmat igényel, amelyet a kialakult helyzetben a vásárlók közül többen kockázatosnak ítélnek meg, és nem mindenkinek van lehetõsége eljutni a termelõ értékesítési helyére sem.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete összehangolt online értékesítési felület létrehozásán dolgozik. Az új rendszerrel a termelõket szeretnék segíteni, hogy termékeik közvetlenül eljussanak a fogyasztókhoz. A tervek szerint a termelõk a megrendelt termékeket körzetenként egy helyre szállítanák, ahonnan az összeállított csomagokat, dobozokat egy közös szállítással kézbesítenék a fogyasztókhoz a hét egy adott napján. Szeretnék, ha legalább Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében, de lehetõség szerint akár Lenti, Letenye, Zalaszentgrót, Keszthely térségében is elindulna a szolgáltatás. 🍓🍎

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete olyan termelõk jelentkezését várja:
akik jelenleg is kiszállítanak és van még kapacitásuk más termelõi áru szállítására is bizonyos körzetben,
akik szeretnék ily módon értékesíteni termékeiket.

Jelentkezni Kirimi Zoltán megyei referensnél lehet az alábbi elérhetõségeken:
💻Email: KirimiZoltan@nak.hu
📞Tel.: +36 70 523 9975

Az online értékesítési felület elindulásáig arra kérek mindenkit, hogy amennyiben teheti, vásároljon helyi termelõktõl. Így közvetlen környezetükben, fenntartható módon juthatnak kiváló minõségû, magyar alapanyaghoz, élelmiszerekhez, vásárlásukkal pedig támogatják a nehéz helyzetbe került helyi termelõket.

Egymás iránti felelõsség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.

#termelõkkelatermelõkért

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere