Tisztelt Kanizsai Horgászok!

Az elõttünk álló hétvégén az elmúlt hétvégékhez hasonlóan további helyi szintû korlátozásokra és lezárásokra kerül sor a járvány okozta veszélyhelyzet mérséklése okán 2020. április 25. (szombat) 0:00 órától 2020. április 26. (vasárnap) 24:00 óráig.

A Kõolajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesülete, a Nagykanizsai Szúnyog Horgászegyesület, a Zrínyi Horgászegyesület és az Egyesült Izzó Horgász Egyesület nevében levélben megkeresett Szépligeti Ferenc egyesületi elnök és személyesen Szabó Szilárd önkormányzati képviselõ, akik, elismerve az országos és helyi szinten alkotott rendeletek szükségszerûségét, a horgásztársadalom nevében kérték, hogy szabályozott körülmények között, ellenõrizhetõ rendszerben a horgászok lehetõség szerint a hétvégék alkalmával gépjármûvel is megközelíthessék a tóparti parkolókat.

A kérést kizárólag az Éves Területi Horgászjeggyel (35000Ft, 45000Ft) rendelkezõ horgászokra vonatkozóan kaptam meg.

Engedélyezem mindazoknak, akik rendelkeznek Éves Területi Horgászjeggyel, hogy a körforgalom és a kajakház irányából, ellenõrzést követõen, a hétvégén is behajtsanak kizárólag horgászat céljából a tó melletti parkolók valamelyikébe gépjármûvel.

Természetesen ez az engedély nem mentesít az alól, hogy a biztonsági távolságot mindenki betartsa, a csoportosulást kerülje, és minden olyan óvintézkedést megtegyen, amely az egészség védelmét szolgálja.

Kedves Kanizsaiak!

A Csónakázó-tó és egyéb külterületek, belterületek, fõként a zöldterületek a biztonságos távolság megtartásával kizárólag gyalogosan (!) látogathatók mindenki számára, a csoportosulás és a játszóterek használata azonban nem megengedett.

#vigyázzunkegymásra

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere