Tisztelt Kanizsaiak!

Tegnap megkezdõdött a járvány elleni védekezés második szakasza, új szabályok léptek életbe vidéken. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél az, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet és ezután is elkerüljük a járvány berobbanását. Lassan újraindul az egészségügy - a Kanizsai Dorottya Kórházhoz hasonlóan az Egészségügyi Alapellátási Intézmény is új szabályok szerint mûködik.

 Stimeczné Dr. György Bernadette intézményvezetõtõl azt a tájékoztatást kaptam, hogy a rendelõkben, tanácsadókban kizárólag telefonon elõre egyeztetett idõpontban fogadják a betegeket.

 Kérik az idõpontok szigorú betartását, mert a tömeges megjelenés csak így kerülhetõ el.

 Az idõpontjukról elkésõket nem tudják ellátni, ez esetben új idõpontot kell kérni.

 A felnõttek lehetõleg kísérõ nélkül, a gyerekek maximum egy kísérõvel érkezzenek.

 Kérik a betegeket és kísérõiket, hogy a váróban/tanácsadóban viseljenek maszkot vagy orrot-szájat takaró kendõt, és tartsák be a 1,5-2 méteres távolságot!

 A személyes találkozást nem igénylõ, adminisztratív jellegû ügyek intézése (táppénzre vétel, igazolások, szociális ellátásokhoz szükséges dokumentumok, stb.) továbbra is telefonos konzultációval történik.

 Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény az adminisztratív feladatokat a kéréstõl számított 5 munkanapon belül teljesíti.

Stimeczné Dr. György Bernadette intézményvezetõ nevében is köszönöm eddigi példaértékû együttmûködésüket! Kérem, hogy az egészségügyi alapellátásban elrendelt intézkedéseket tartsák tiszteletben!

#vigyázzunkegymásra
#senkinemmaradegyedül

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere