Tisztelt Kanizsaiak!

A járvány elleni védekezés második szakaszában az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra. A Kanizsai Dorottya Kórházban szigorú szabályok szerint megkezdõdött a járóbeteg szakellátás, és új szabályok alapján mûködik az Egészségügyi Alapellátási Intézmény is. A fertõzésveszély még nem múlt el, s mivel a fogászati beavatkozások zöme magas kockázatúnak számít, ezért az ellátás elsõsorban a sürgõsségi, illetve a már elkezdett kezelések folytatására korlátozódik.

 Stimeczné Dr. György Bernadette intézményvezetõtõl azt a tájékoztatást kaptam, hogy a fogászati alapellátást kizárólag telefonos konzultációt követõen, elõre egyeztetett idõpontban tudják igénybe venni a betegek.

 Kérik az idõpontok szigorú betartását, mert a tömeges megjelenés csak így kerülhetõ el.

 Az idõpontjukról elkésõket nem tudják ellátni, ez esetben új idõpontot kell kérni.

 Kérik, hogy a felnõttek kísérõ nélkül, a gyerekek (idõsek, gyámság alatt állók, segítségre szorulók) maximum egy kísérõvel érkezzenek. A váróban tartózkodók viseljenek maszkot vagy orrot-szájat takaró kendõt, és tartsák be a 1,5-2 méteres távolságot!

 A váróba érkezéskor biztosítják a kézfertõtlenítést és a COVID-19 fertõzés gyanújának kizárása érdekében úgynevezett triázsolást (testhõmérséklet mérés, kikérdezés, kérdõív kitöltése) végeznek. COVID-19 fertõzés gyanúja esetén kizárólag sürgõsségi beavatkozást hajtanak végre, kivéve, ha a beteg érvényes COVID PCR negatív eredménnyel rendelkezik.

 A korlátozottan ellátható betegszám (maximum 4 beteg/óra) és a kezelések utáni 15 perces fertõtlenítés miatt az elõjegyzési idõ meghosszabbodhat.

 Az ügyeleti rend változatlanul mûködik; a fogászati alapellátás hétvégén, illetve munkaszüneti napokon 8.30-14.30 között vehetõ igénybe a Szent Imre u. 1. szám alatti rendelõben (93/313-131).

 Fogszabályozásra május 11-tõl lehet idõpontot egyeztetni a 93/313-131-es telefonszámon.

Stimeczné Dr. György Bernadette intézményvezetõ nevében is kérem megértésüket és türelmüket. Vigyázzunk egymásra a továbbiakban is!

#vigyázzunkegymásra
#senkinemmaradegyedül

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere