Tisztelt Kanizsaiak!

A járványveszély idején a leghatékonyabb védekezés a megelõzés. Ennek megfelelõen nem lehet eleget hangsúlyozni, milyen fontos a rendszeres és alapos kézmosás. Napközben számtalan kórokozó megtapadhat a kezünkön, és könnyen a szervezetünkbe juthat, amikor az arcunkhoz érünk. Szakemberek a gyakori langyos vizes-szappanos kézmosást ajánlják, de jó, ha kézfertõtlenítõt is tartunk magunknál, különösen, amikor úton vagyunk.

Tegnap az önkormányzathoz is megérkezett a MOL Lubtól korábban megrendelt MOL Hygi Fluid. A következõ napokban 144 flakonnyi, egyenként négyliteres kiszerelésû fertõtlenítõ folyadékot adunk át a nagykanizsai önkormányzati intézményeknek (így például a háziorvosi rendelõknek, az ügyeletet tartó bölcsõdéknek és óvodáknak, valamint a Nagykanizsai Gyermekotthonnak), illetve a városi fenntartású cégeknek.

A MOL Lub néhány hete kezdte saját fejlesztésû higiénés kéz- és felületfertõtlenítõi gyártását a társadalmi felelõsségvállalás jegyében. Az operatív törzzsel együttmûködve elsõként az új koronavírus kezelésében kiemelt fontosságú állami intézményeknek (így a nagykanizsai kórháznak), az önkormányzatoknak, a stratégiai cégeknek és a gyógyszertárakat ellátó nagykereskedelmi cégeknek szállított a cég a fertõtlenítõkbõl az elmúlt idõszakban.

Köszönet a MOL Lubnak, amiért hozzájárul a COVID-19 elleni hatékony védekezéshez!

#vigyázzunkegymásra
#senkinemmaradegyedül

Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere