Tisztelt Kanizsaiak!
 
A járvány elleni védekezés mindannyiunk közös erõfeszítését igényli.
 
Kérem, mindenki maradjon otthon, aki ezt megteheti. Akinek szükséges elhagynia otthonát, azt kizárólag a munkavégzés, a heti bevásárlás vagy a legszükségesebb ügyek intézése miatt tegye meg.
 
Nagykanizsán minden nyilvános helyen és közterületen kötelezõ maszkot viselni. Ennek célja, hogy ne adjuk át az esetleg bennünk lappangó vírust környezetünknek. Emellett ne feledjük azt sem, hogy a vírus a tárgyak felületén is életben marad, és a fertõzött felületek (csengõ, kilincs, bevásárlókocsi stb.) megérintésével a vírus a kézre kerülhet, az arc, a száj és az orr érintésével pedig bejuthat a szervezetbe.
 
Az elsõ hullám idején az önkormányzat is postázott szájmaszkokat, de azóta a boltok is árusítanak. Az elmúlt idõszakban osztópontokon lehetett hozzájutni a Kanizsa Rehab által készített textil szájmaszkokhoz, amelyekbõl maradt még annyi – minimális kiegészítéssel –, hogy minden háztartás számára eljuttassunk egy darabot.
 
Amennyiben Önöknek már nincs szükségük újabb / tartalék maszkra, adják tovább olyan ismerõsüknek, aki számára jól jöhet.
A maszkok, amelyeket elõreláthatóan a jövõ héten postáznak, kétrétegû egészségügyi textíliából készültek, 90 fokon moshatók és fertõtleníthetõk.
 
Vigyázzanak magukra, egymásra!
Balogh László
Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere