Tisztelt Kanizsaiak!

Egész Európában romlik a járványhelyzet, folyamatosan nõ a fertõzöttek száma. A vírus gyakorlatilag minden magyar településen jelen van, ráadásul az idõseknél és a krónikus betegeknél nagyobb a kockázat a fertõzés súlyosabb lefolyására.

A Kormány elfogadta az Idõsek Tanácsa javaslatát és mától újabb, a járvány lassítását és az idõsek védelmét szolgáló intézkedés lépett életbe. E szerint minden hétköznap (hétfõtõl péntekig) 9.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) 8.00 óra és 10.00 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletekbe. Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban az idõsek a védett vásárlási idõsávon kívüli idõszakban is szabadon vásárolhatnak.

 A mai napra hazánkban újabb 3929 fõvel emelkedett a beazonosított fertõzöttek száma, és elhunyt 117 többségében idõs, krónikus beteg.

 A ma reggeli adatok szerint városunkban 271 fõ van karanténban, és közülük 183 fõnél mutatták ki a fertõzést.

 Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenõrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintõ információk közlésére nincs lehetõség!

Vigyázzunk egymásra!
Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere