Tisztelt Kanizsaiak!

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is nõ a fertõzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítõképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések.

A Kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és a járvány alakulásának függvényében december elején születik döntés az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról.

Addig is Müller Cecília országos tisztifõorvoshoz hasonlóan tudatos vásárlásra kérem Önöket. Aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehetõ legrövidebb idõ alatt el tudja intézni a vásárlást.

ℹ A mai napra hazánkban újabb 5595 fõvel emelkedett a beazonosított fertõzöttek száma, és elhunyt 151 többségében idõs, krónikus beteg.

ℹ A ma reggeli adatok szerint városunkban 316 fõ van karanténban, és közülük 219 fõnél mutatták ki a fertõzést.

ℹ Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenõrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintõ információk közlésére nincs lehetõség!

Vigyázzunk egymásra!
Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!

Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere