Tisztelt Kanizsaiak!
 
A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre. A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/honlapon már foglalhatnak idõpontot.
 
ℹ A mai napra hazánkban újabb 696 fõvel emelkedett a beazonosított fertõzöttek száma, és elhunyt 128 többségében idõs, krónikus beteg.
 
ℹ A ma reggeli adatok szerint városunkban 244 fõ van karanténban, és közülük 142 fõnél mutatták ki a fertõzést.
 
ℹ Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenõrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintõ információk közlésére nincs lehetõség!
 
A járvány továbbra is erõsen terjed egész Európában, ezért a védekezési eredmények megõrzése érdekében február 1-jéig továbbra is érvényben vannak a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések: a maszkviselésre, a kijárási korlátozásra, valamint az üzletekre és a rendezvénytartásra vonatkozó szabályok.
 
Vigyázzunk egymásra!
Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!
 
Balogh László
Nagykanizsa MJV polgármestere