
A Nagykanizsai Sörgyárban 1984. december 12-én mutatták be az elsõ hazai gyártású Holsten sört.
A kanizsaiak úgynevezett licensz-szerzõdést írtak alá a hamburgiakkal, melynek eredményeként nemcsak szakmai tudással, hanem eszközökkel is gyarapodott a kanizsai gyár. Az akkori tervek szerint évente 100 ezer hektoliter kanizsai gyártású Holsten sör került az üzletekbe, olvasható a Zalai Hírlap 1984. december 13-i számában.
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum
A tudósításból kiderül: a sörgyári ünnepség a palackozó megtekintésével fejezõdött be. Innen a vendégek a nagykanizsai áfémsz Holsten sörözõjébe és éttermébe mentek. Az áfémsz 2,2 millió forintos költséggel gyakorlatilag teljesen felújította a régi Kanizsa éttermet és a Holsten cég közremûködésével patinás sörözõt alakítottak ki, mellette 80 férõhelyes reprezentatív éttermet, illetve egy kisebb különtermet.
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum
Mint Proszenyák Zoltánné elnök elmondta, szeptember elején kötöttek megállapodást a hamburgiakkal és a kanizsai sörgyárral, s ezt követte a példás gyorsaságú rekonstrukció.