Kiemelő fotó - A sütés-fõzés felér egy terápiával

Már amikor az ember szívvel csinálja.

Amikor kötelezõen csak az étel kedvéért igyekszünk kapkodva, fáradtan, mihamarabb valami finomságot tenni az asztalra, miközben a problémáinkon morfondírozunk, nem olyan varázslatos. Viszont függetlenül attól, hogy valaki elõször fog fakanalat, vagy már rutinosan mozog a konyhában is átélheti a jótékony hatást, ha valóban sikerül ott lenni mûveletben. Egy terápiával is felér a fõzés, eláruljuk, miért.

Összpontosítást igényel: Ezzel segít a jelenre koncentrálni, ami a meditációs gyakorlatok egyik alapköve.

Ingerli az érzékszerveket: A hozzávalók, majd a végeredmény textúrája, látványa, illata, íze örömmel fog eltölteni, fõleg, ha jól sikerül.

Teret ad a kreativitásnak: Új receptek, különlegességek, vagy akár az improvizálás is beválhat, hogy finom falatokat készítsünk.

Megélhetjük az önzetlenséget: Amikor nem csak magunknak, hanem másoknak is fõzünk, jó érzéssel készítjük az ételeket, annak reményében, hogy neki(k) is ízleni fog.

Persze ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, fontos, hogy ne legyünk maximalisták. Ha valami nem lesz olyan végül, mint a képen, nem kell, hogy csalódást okozzon, elég, ha finom. A kis siker is siker!

Széchenyi logok