
2025-ben 19. alkalommal – szeptember 12-13-án Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren és annak környékén – várja a látogatókat a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál.
A Kanizsai Kulturális Központ szervezésében megvalósuló kétnapos esemény egyik kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegû ételek fõzõversenye. A gasztronómiai szakmai munkát a Szabadtûzi Lovagrend támogatja.
A fesztivál és a fõzõverseny megrendezésének célja a térség gasztronómiai hagyományainak felelevenítése és átörökítése, valamint Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése.
A fõzõverseny idõpontja: 2025. szeptember 13. (szombat) 8–17 óra között
A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Fõ út és Erzsébet tér
A fõzõverseny kategóriái:
1. Dödöllekészítés: minimum 3 adag dödöllét kell elkészíteni
2. Tájjellegû ételkészítés: minimum 3 adag fõételt (körettel) vagy egytálételt (bográcsban, roston, grillen, fõzve, stb.), valamint desszertet kell elkészíteni
Részvételi feltételek:
3–5 fõs csapatok jelentkezését várják, a díjazáskor is ezt a létszámot veszik figyelembe.
Nevezési díj: NINCS!
A versenyen való részvétel feltétele a versenykiírás elfogadása, a kitöltött és aláírt jelentkezési lap határidõben történõ leadása
Csapatonkénti alapterület: 5 m széles útszakasz, ahol a fõzõhelynek, szükség szerint sátornak el kell férni.
Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetõk, de szeretnénk, ha minél többen a verseny helyszínén fõznék vagy fejeznék be az ételeket.
Minden tájjellegû ételrõl és különlegesen elkészített dödöllérõl a helyszínen fotó készülhet.
Fõzõ- és sütõedényekrõl, alapanyagokról, tálalóedényekrõl, dekorációról a résztvevõknek kell gondoskodniuk.
Nevezési határidõ: 2025. szeptember 1. (hétfõ) 16 óra
Részletes felhívás a szervezõ, Kanizsai Kulturális Központ honlapján olvasható.